Fagot

Alien begon met hobolessen op 9-jarige leeftijd aan de Stedelijke academie voor muziek en woord in Diksmuide bij Bram Nolf en later bij Ellen Donovan en Ilse Barbaix. Op 19-jarige leeftijd begon Alien met fagotlessen aan het conservatorium in Mechelen bij Deian Topchiev en ondertussen volgde ze al les bij Wannes Cuvelier en Fabienne Vergalle.
Alien behaalde in 2015 het diploma ‘master in de muziek’ voor hobo aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, bij Paul Dombrecht, Karel Schoofs en Stefaan Verdegem. Momenteel is ze nog bezig aan datzelfde conservatorium om een tweede master in de muziek te behalen met als instrument fagot bij Luc Loubry.
Alien volgde verschillende masterclasses bij Sylvain Cremers, Piet van Bockstal, Dimitri Mestdagh, Ron Tijhuis, Alexei Ogrintchouk en Pieter Nuytten. Ze deed reeds ervaring op in de professionele muziekwereld. Zo mocht ze in het verleden onder andere bij de Koninklijke muziekkapel van de Gidsen, European Philharmonia, de Zomeropera en het ensemble Oxalys meespelen.