Viool

Natalia Kotarba is een Poolse violiste geboren in Krakow en is sinds een paar jaren gevestigd in Brussel. Ze is afgestudeerd aan de Academy in Krakow en van het Koninklijk Conservatorium Brussel respectievelijk uit de klassen van Mieczyslaw Szeler en Philippe Graffin. Natalia heeft haar spel verrijkt door aan veel internationale masterclasses mee te doen met grote muzikanten zoals o.a. Quatuor Ebene, Prazak Quartet, David Waterman, Krzysztof Penderecki, Peter Buck en Alasdair Beatson. Sinds haar verhuis naar Brussel heeft ze de opportuniteit gekregen om met het Taurus kwartet, Alexandre Debrus en het ensemble Oxalys samen te werken.
Ze is vooral actief in kamermuziek en heeft reeds gespeeld op nationale en internationale festivals zoals "Obersdorfer Musiksommer" (Duitsland), "Instambul Music Festival" (Turkije), hedendaagse muziekfestival "Warsaw Autumn" (Polen), “Midi Minimes" (België) en "Harmos" (Portugal).
Met haar pianotrio werd ze laureaate van de Polish Chamber Music Competition en is sinds 2016 de violiste van het "Elysian" Pianokwartet. Natalia vindt het zeer belangrijk om verschillende muziekstijlen haar eigen originele muzikale interpretatie te laten beïnvloeden. In haar vrije tijd speelt ze ook graag tango en jazz.